Werkwijze

Alles wat je moet weten over mijn manier van werken. Van het maken van een afspraak tot het gebruik van accessoires en de manier van betalen. Heb je nog vragen na het lezen van deze pagina? Neem gerust contact met mij op via info@jo-fotografie.nl.

Kleur of zwart-wit?

Ga je voor warmte en kleur of een wat krachtiger portret? Geef aan wat jou het meeste aanspreekt en ik hou er rekening mee.

AFSPRAAK MAKEN!

Bij het plannen van de shoot, hoor ik graag of er eventuele wensen zijn. Voor de fine art stijl zijn sobere natuurtinten mooi. Wil je een stoer portret dan is een zwarte coltrui een aanrader. Wil je een vrolijk portret, dan zijn fellere kleuren weer leuk. Het is natuurlijk ook een kwestie van smaak. Ik heb een studio aan huis voor maximaal 4 personen. Kom je met kinderen, bereid ze dan goed voor zodat ze al een beetje weten wat de bedoeling is.

MATERIAAL!

Ik heb diverse kleuren achtergronden. Voor kinderen heb ik één en ander aan accessoires in huis en voor meisjes tot ca 10 jaar ook diverse kleding om voor de shoot te gebruiken. Je kunt ook zelf spullen meenemen. Een beer, pop, auto, noem maar op. Iets wat bij je kind hoort. Zo krijgt de foto een persoonlijke touch.

TIJDENS!

We nemen nog even kort door wat de wensen zijn en ik laat wat voorbeelden zien.

KINDEREN!

Kinderen laten we even rustig wennen aan de omgeving. Ik leg uit wat het allemaal is en waar ze mogen staan. Kinderen moeten eerst op hun gemak zijn en niks forceren, we willen graag leuke en ontspannen foto’s. Lukt het even niet dan blijven we rustig en lassen desnoods een korte pauze in. Ik zou het op prijs stellen als ouders hun kinderen zelf in de gaten willen houden met betrekking tot de apparatuur. Het is erg kostbaar en ik hou de focus graag op het fotograferen.

NA AFLOOP!

Krijg je binnen 2 weken door middel van een online gallery de eerste selectie aan foto’s, dit zijn bestanden met watermerk in een lage resolutie. Ik bekijk zelf welke kleur- of zwartwit bewerking wordt toegepast, helemaal passend bij de foto. Wanneer een bepaald bewerking de voorkeur heeft, dan hoor ik dat graag van tevoren. Zodra de keuze is doorgegeven, ontvang je binnen enkele dagen weken de foto’s bewerkt, in hoge resolutie, zonder watermerk digitaal, via WeTransfer.

BETALING!

Betaling gaat via een betaalverzoek welke ik na de shoot via e-mail of whatsapp verstuur. Bij eventuele bijbestellingen stuur ik een nieuw verzoek. Dit werkt simpel en snel. Uiteraard is het ook mogelijk om een factuur te ontvangen.